Ik heb nog steeds geen goed gevoel over het kinderdagverblijf waar mijn kind naar toe gaat.

Je vraagt je af wat je met zulke vervelende gevoelens over het kinderdagverblijf moet doen. Vaak is het in het begin sowieso wennen en kost het moeite om je kindje los te laten. Je hebt het gevoel dat zij het nooit zo goed kunnen doen als jij zelf. Maar op een gegeven moment zal je merken dat het gaat wennen en zie je ook de positieve dingen van een kinderdagverblijf.

Praat erover

Maar als dat niet zo is en je blijft je vervelend erover voelen, kan je het best zo eerlijk mogelijk zijn naar jezelf én naar het kinderdagverblijf. Ga na waarover je geen goed gevoel hebt. En bespreek dat in ieder geval met de groepsleiding.

Vraag ook naar de pedagogische visie. Misschien heb jij een heel ander idee over verzorging, opvoeding en veiligheid. Vertel wat jouw verwachtingen zijn en vraag of zij daaraan kunnen voldoen.

Als dat geen positief resultaat oplevert, kunnen jullie je opnieuw beraden en misschien eens een kijkje nemen op een ander kinderdagverblijf. Neem je gevoelens in ieder geval serieus en praat erover.