Wat is het CJG?

Wat is het CJG?
No video selected.

Het CJG zit in de Binding en is er voor alle Langedijkse kinderen, groot en klein, hun ouders en opvoeders. Net als jij willen wij dat je kind gezond en veilig opgroeit. Wij ondersteunen je daar graag bij. Onze professionals zijn bekend bij onder andere huisartsen, de kinderopvangorganisaties en scholen, bij jou in de buurt.

Het maakt niet uit wáár of hóe een vraag binnenkomt, we helpen je op weg. Samen vinden we antwoord op grote en kleine vragen, bijvoorbeeld over zwanger worden, eet- en slaapproblemen, het zindelijk maken van je peuter, pesten, angsten, ruzies tussen kinderen, koppig gedrag of het omgaan met alcohol en drugs. Samen met jou zoeken we naar oplossingen die voor jou werken.

Voor lichte vragen over opvoeden en ouderschap is een opvoedadviseur in huis. Voor specifieke vragen over scheiden kunt u een afspraak maken voor het spreekuur “ wegwijs bij scheiden” Het CJG organiseert cursussen en trainingen voor ouders en kinderen. Je kunt meedoen aan home start, spel aan huis en op donderdagochtend naar de spelinloop in het CJG komen.

Het jeugdteam
De jeugd- en gezinscoaches in Langedijk bieden hulp en ondersteuning aan ouders en opvoeders. Samen met de ouders brengt de jeugd- en gezinscoach het netwerk rondom het kind in kaart. De jeugd- en gezinscoach helpt ouders om zelf de weg te vinden. Uiteraard is er gespecialiseerde zorg voor hen die dat echt nodig hebben, onder het motto:  ‘hulp waar kan, zorg waar moet’. Zorgen dat kinderen en jongeren in Langedijk gezond en veilig opgroeien, doen we met elkaar.

Wilt u meer informatie of wilt u een persoonlijke vraag stellen,

Bel naar het CJG: 0226-334433 of mail naar: cjg@gemeentelangedijk.nl

 

 

Wij zorgen ervoor dat elke vraag bij de juiste deskundige terecht komt, die naar u luistert en met u meedenkt. Samen met u zoeken we naar de juiste oplossing!