Wat is het CJG?

Het CJG zit in de Binding en is er voor alle Langedijkse kinderen, groot en klein, hun ouders en opvoeders. Net als jij willen wij dat je kind gezond en veilig opgroeit. Wij ondersteunen je daar graag bij. Onze professionals zijn bekend bij onder andere huisartsen, de kinderopvangorganisaties en scholen, bij jou in de buurt.

Het maakt niet uit wáár of hóe een vraag binnenkomt, we helpen je op weg. Samen vinden we antwoord op grote en kleine vragen, bijvoorbeeld over zwanger worden, eet- en slaapproblemen, het zindelijk maken van je peuter, pesten, angsten, ruzies tussen kinderen, koppig gedrag of het omgaan met alcohol en drugs. Samen met jou zoeken we naar oplossingen die voor jou werken.

Voor lichte vragen over opvoeden en ouderschap is een opvoedadviseur in huis. Voor specifieke vragen over scheiden kunt u een afspraak maken voor het spreekuur “ wegwijs bij scheiden” Het CJG organiseert cursussen en trainingen voor ouders en kinderen. Je kunt meedoen aan home start, spel aan huis en op donderdagochtend naar de spelinloop in het CJG komen.

Het jeugdteam
De jeugd- en gezinscoaches in Langedijk bieden hulp en ondersteuning aan ouders en opvoeders. Samen met de ouders brengt de jeugd- en gezinscoach het netwerk rondom het kind in kaart. De jeugd- en gezinscoach helpt ouders om zelf de weg te vinden. Uiteraard is er gespecialiseerde zorg voor hen die dat echt nodig hebben, onder het motto:  ‘hulp waar kan, zorg waar moet’. Zorgen dat kinderen en jongeren in Langedijk gezond en veilig opgroeien, doen we met elkaar.

Wilt u meer informatie of wilt u een persoonlijke vraag stellen,

Bel naar het CJG: 0226-334433 of mail naar: cjg@gemeentelangedijk.nl

 

 

Spreekuren

CJG

Opvoedspreekuur
Voor een gesprek met de opvoedadviseur kunt u telefonisch contact opnemen met het algemene nummer: 0226-33 44 33 (op maandag t/m donderdag van 9:00 uur - 17:00 uur en vrijdag van 9:00 uur - 12:00 uur) of via het mailadres: cjg@gemeentelangedijk.nl

Wegwijs bij scheiden
Voor een gesprek "wegwijs bij scheiden" kunt u telefonisch contact opnemen met het algemene nummer: 0226-33 44 33 (op maandag t/m donderdag van 9:00 uur - 17:00 uur en vrijdag van 9:00 uur - 12:00 uur) of via het mailadres cjg@gemeentelangedijk.nl

GGD

Welke zorg gaat door?
Momenteel voert GGD Hollands Noorden alleen werkzaamheden uit die vallen onder een kritische proces. Hieronder vallen de hielprik, de eerste afspraken van pasgeborenen en vaccinaties tussen 2 en 14 maanden oud. Alle overige werkzaamheden worden opgeschort, waaronder dus de onderzoeken van leerlingen in het basis-, voortgezet- en middelbaar onderwijs. Hierop zijn echter uitzonderingen.

Kwetsbare jeugdigen en gezinnen.
De afspraken ten behoeve van kwetsbare jeugdigen en gezinnen gaan zoveel mogelijk door, wanneer dat kan in een andere vorm dan face-to-face. Daarnaast worden kwetsbare jeugdigen en gezinnen die geen afspraak gepland hebben staan op maat proactief benaderd om te vragen hoe het gaat en of er ondersteuning nodig/gewenst is. Heeft u als onderwijsinstelling zorgen over een jeugdige of gezin? Met toestemming van ouders/opvoeders (en jeugdigen vanaf 12 jaar) kunt u overleggen met het betreffende team van de jeugdgezondheidszorg.Bel dan naar 088 - 01 00 550 (werkdagen ma t/m vr 08.30-16.30 uur). Gaat het echt niet goed in een gezin? Neem dan contact op met Veilig Thuis voor advies, bereikbaar op telefoonnummer 088 - 010 0502 op werkdagen.

Telefonische ondersteuning opvoedadviseurs
De huidige thuisblijfsituatie zorgt voor vragen bij veel ouders. Hoe ga je hier mee om? Het opvoedspreekuur blijft ouders ondersteunen en adviseren. Ouders die contact opnemen worden door een opvoedadviseur teruggebeld. We gaan flexibel om met de invulling van het spreekuur; we kunnen beeldbellen of het gesprek vervolgen op een ander tijdstip om zonder kinderen in de buurt rustig te praten.Ouders en opvoeders kunnen daarvoor bellen met GGD Hollands Noorden, 088-0100550 (werkdagen ma t/m vr 08.30-16.30 uur). E-mailen kan ook via positiefopvoeden@ggdhollandsnoorden.nl. Voor meer informatie, tips en blogs over dit onderwerp, kijk dan op www.ggdhollandsnoorden.nl.www.

JouwGGD.nl voor jongeren
Jongeren vanaf 12 jaar kunnen op de website www.jouwggd.nl terecht voor informatie over allerlei zaken (ook corona) die 12-plussers bezighoudt. Op de website is er gelegenheid om anoniem te chatten met medewerkers van de GGD.

Vragen over corona?
Heeft u vragen over corona en gevolgen hiervan voor uw school? Neem dan contact op met het RIVM.