Wat is het CJG?

Het CJG zit in de Binding en is er voor alle Langedijkse kinderen, groot en klein, hun ouders en opvoeders. Net als jij willen wij dat je kind gezond en veilig opgroeit. Wij ondersteunen je daar graag bij. Onze professionals zijn bekend bij onder andere huisartsen, de kinderopvangorganisaties en scholen, bij jou in de buurt.

Het maakt niet uit wáár of hóe een vraag binnenkomt, we helpen je op weg. Samen vinden we antwoord op grote en kleine vragen, bijvoorbeeld over zwanger worden, eet- en slaapproblemen, het zindelijk maken van je peuter, pesten, angsten, ruzies tussen kinderen, koppig gedrag of het omgaan met alcohol en drugs. Samen met jou zoeken we naar oplossingen die voor jou werken.

Voor lichte vragen over opvoeden en ouderschap is een opvoedadviseur in huis. Voor specifieke vragen over scheiden kunt u een afspraak maken voor het spreekuur “ wegwijs bij scheiden” Het CJG organiseert cursussen en trainingen voor ouders en kinderen. Je kunt meedoen aan home start, spel aan huis en op donderdagochtend naar de spelinloop in het CJG komen.

Het jeugdteam
De jeugd- en gezinscoaches in Langedijk bieden hulp en ondersteuning aan ouders en opvoeders. Samen met de ouders brengt de jeugd- en gezinscoach het netwerk rondom het kind in kaart. De jeugd- en gezinscoach helpt ouders om zelf de weg te vinden. Uiteraard is er gespecialiseerde zorg voor hen die dat echt nodig hebben, onder het motto:  ‘hulp waar kan, zorg waar moet’. Zorgen dat kinderen en jongeren in Langedijk gezond en veilig opgroeien, doen we met elkaar.

Wilt u meer informatie of wilt u een persoonlijke vraag stellen,

Bel naar het CJG: 0226-334433 of mail naar: cjg@gemeentelangedijk.nl

 

 

Spreekuren

Opvoedspreekuur
Voor een gesprek met de opvoedadviseur kunt u telefonisch contact opnemen met het algemene nummer: 0226-33 44 33 (op maandag t/m donderdag van 9:00 uur - 17:00 uur en vrijdag van 9:00 uur - 12:00 uur) of via het mailadres: cjg@gemeentelangedijk.nl

Wegwijs bij scheiden
Voor een gesprek "wegwijs bij scheiden" kunt u telefonisch contact opnemen met het algemene nummer: 0226-33 44 33 (op maandag t/m donderdag van 9:00 uur - 17:00 uur en vrijdag van 9:00 uur - 12:00 uur) of via het mailadres cjg@gemeentelangedijk.nl

Inloopspreekuur consultatiebureau 
Het inloopspreekuur van de jeugdgezondheidszorg 0 - 4 jaar is elke dinsdag van 10:30 - 11:30.

Afspraak maken consultatiebureau
Om een afspraak te maken of te wijzigen bij het consultatiebureau, kunt u contact openemen met het algemene nummer: 088 -0100550

Let op! 
Wegens de kerstvakantie zijn er wijzigingen in de GGD inloop uren.

27 december
30 december
31 december
2 januari
3 januari

31 december vervalt het wegen + meten in de gemeente Langedijk. In Heerhugowaard kunt u wel terecht op de parelhof 1 (09:00-10:00 uur) en in Alkmaar op de Arubatraat 2 (10:30-12:00 uur) 

De GGD is te bereiken op: 088-010 0550