Leren in de Bieb

Aantal keer bekeken 1790 Geplaatst: woensdag, 20 april 2016

Leren

Beter leren lezen of schrijven? leren werken met een computer? Beter Nederlands spreken? Bibliotheek Langedijk helpt! Lees verder.

Leren in de bibliotheek
Elke maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur. Zelf oefenen met beter leren lezen en schrijven via de computer of uit een boek. Zelf een oefenprogramma volgen op de computer. Er zijn begeleiders aanwezig om vragen te beantwoorden en u op weg te helpen.

Lezen in de bibliotheek
Elke maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur. Voor iedereen die lezen moeilijk vindt. Er wordt onder begeleiding met elkaar een eenvoudig boek gelezen en besproken.

Taalcafé
Elke woensdag– en vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. Gezellig samen oefenen met spreken, luisteren, schrijven en lezen van de Nederlandse taal. Speciaal bedoeld voor mensen die van oorsprong een andere taal spreken.

Digisterker
Voor inwoners van de gemeente Langedijk die moeite hebben om te werken met overheidswebsites biedt Bibliotheek Langedijk de cursus Werken met de e-overheid aan.
Het aanvragen van huurtoeslag, het doorgeven van een verhuizing, belastingaangifte, bijna alle overheidszaken regelt u tegenwoordig via internet en met een DigiD.
Heeft u moeite met het omgaan met overheidswebsites? Volg dan de cursus Werken met de e-overheid. De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:
  •     het aanvragen en gebruiken van DigiD
  •     het zoeken en vinden van informatie op overheidswebsites
  •     het aanvragen van bijvoorbeeld een toeslag of het (digitaal) maken van een afspraak
  •     het gebruiken van persoonlijke omgevingen van overheidsorganisatie (zoals Mijn toeslagen, werk.nl en MijnOverheid)
  •     het gebruik van Regelhulp

Er wordt gewerkt in een kleine groep van maximaal 8 deelnemers. Deze cursus bestaat uit 4 lessen.  De cursus wordt gegeven door gecertificeerde docenten. U gaat zelf oefenen. Voorwaarde is daarom dat u kunt werken met een computer. Als u dat nog niet kunt verwijzen we u graag naar Leren in de Bieb op maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur. De cursus Werken met de e-overheid maakt ook gebruik van de site van de gemeente Langedijk.

Eerstvolgende data voor DigiSterker in de bibliotheek Langedijk: 26 mei les 1, 9 juni les 2, 16 juni les 3, 23 juni les 4

Walk & Talk

Bij de Walk&Talk zijn alle werkzoekenden van harte welkom. Je mag de kennis halen en brengen die jij nodig hebt en kunt delen. Je vindt er herkenning: ook iemand waar je het niet van verwacht vindt solliciteren lastig. Je ontdekt dat je energie krijgt van het leren kennen van nieuwe mensen. Je ontdekt een nieuw deel van de wereld van solliciteren. Praktische handouts over netwerken, LinkedIn en je cv helpen je om deze tools sneller op orde te hebben. Je ontdekt dat succes in je zoektocht vooral is: blijven nadenken over je toekomstige werkplek, wat je daar kunt doen en aan wie je dat moet vertellen. Met de Walk&Talk vind je niet alleen nu sneller werk, maar ook in de toekomst!

Walk & Talk in de bibliotheek Langedijk, elke 2e donderdag van de maand. Begint op 12 mei, daarna 9 juni, 14 juli, 8 september, 13 oktober, 10 november, 8 december