Cursus: Plezier op school

Aantal keer bekeken 48 Geplaatst: maandag, 03 juni 2019

Cursus:
Je kind gaat binnenkort naar de brugklas. Dat is leuk, maar ook spannend. Voor als je kind zich op de basisschool niet thuis voelt, bijvoorbeeld omdat het gepest wordt, moeilijk vriendjes kan maken of vaak ruzie heeft, is er de cursus Plezier op school. Ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs. 

De cursus wordt door de GGD  gegeven en is bedoeld voor aankomend brugklassers die het reguliere onderwijs volgen. In de tweedaagse cursus leert je kind contact leggen en omgaan met anderen en opkomen voor zichzelf. Ook wordt er geleerd om te gaan met pesten en is er aandacht voor non-verbaal gedrag zoals houding, oogcontact en stemgebruik. De groep bestaat uit maximaal 10 aankomende brugklassers. Zo leren ze van elkaar én maken ze samen plezier.

De cursus vindt plaats in de laatste week van de zomervakantie. Dan is er namelijk sprake van een overgangssituatie en zijn kinderen het meest gevoelig voor verandering. En juist de overgang naar een nieuwe school biedt kinderen de kans een nieuwe start te maken.

Om te beoordelen of de cursus passend is voor je kind wordt er vooraf een intakegesprek gehouden. Het is belangrijk dat de kinderen zelf ook behoefte aan verandering hebben. Voor de ouders van deelnemende kinderen is er vooraf een ouderavond. Hier wordt meer inhoudelijke informatie over de cursus gegeven. Na de cursus volgt een terugkoppeling over het verloop van de cursus en eventuele punten waar je als ouder nog rekening mee kan houden.

Data:

Ouderavond: 19 augustus 2019
training:         20 augustus & 21 augustus.

Aanmelden kan op de website van de GGD:
https://www.ggdhollandsnoorden.nl/cursussen-en-bijeenkomsten.aspx