GGD: workshop leren luisteren

Datum & tijd

27 juni 2019 om 19:30 - 21:31

Op 27 juni 2019 vindt de gratis workshop ‘Leren luisteren’ plaats. Tijdens deze workshop komen diverse onderwerpen rondom ongehoorzaamheid van kinderen aan bod. De workshop wordt gehouden in De Binding te Langedijk.

Alle ouders/opvoeders kennen het moment dat zij merken dat hun kind niet naar hen luistert. Het is normaal dat kinderen grenzen uitproberen, maar ze moeten ook leren om te gehoorzamen. Ouders/opvoeders kunnen een kind leren om mee te werken en zich goed te gedragen. Zo helpt het om een plan te hebben voor situaties wanneer hun kind ongehoorzaam is. Door te werken met een plan is de kans groter dat hun kind luistert naar wat zij vragen en zeggen. In deze workshop worden tips gegeven om te helpen kinderen grenzen te leren accepteren en te doen wat hen gevraagd wordt. Daarnaast is er voldoende ruimte om met andere ouders/opvoeders ervaringen en ideeën over opvoeden uit te wisselen.

Wat komt er allemaal aan bod tijdens de workshop?

  • Waarom zijn kinderen ongehoorzaam?
  • Hoe kan men voorkomen dat een kind ongehoorzaam wordt?
  • Hoe kan men een kind grenzen leren?
  • Hoe kan men omgaan met problemen als het nodig is?
  • Hoe kan men duidelijke instructies geven?

Aanmelden en/of meer informatie
Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier zie www.ggdhn.nl/cursussen. Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via cursusbureau@ggdhn.nl of 088-01 00 557 (bereikbaar van ma t/m vrij van 08.30-16.30 uur).

Locatie: De binding, Bosgroet 2, 1722 KA, Zuid-Scharwoude.