HOME START vrijwilligers gezocht!

Aantal keer bekeken 996 Geplaatst: woensdag, 15 februari 2017

HOME

Ben je je zelf ouder- en/ of heb je ervaring met opvoeden van kinderen en spreekt Home-Start je aan? Humanitas Noord-Kennemerland is voor Home-Start op zoek naar vrijwilligers m/v voor de locaties Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Heiloo, Uitgeest en Castricum.

HOME-START IS OP ZOEK NAAR NIEUWE VRIJWILLIGERS

 

Hoe het aan tafel weer gezellig werd!

Een Home-Start moeder en vrijwilliger aan het woord  Home-Start vrijwilliger Marian  fietst iedere dondermiddag naar Zara. Ruim een half jaar geleden  heeft Zara contact opgenomen met Home-Start. Home-Start biedt steun aan gezinnen met kinderen van 0 – 14 jaar. Als alleenstaande moeder van dochter Aisha van zes, Gian van negen en Sana van twaalf,  kon Zara wel wat steun gebruiken. Zara is net gescheiden en staat sindsdien alleen voor de opvoeding. Onderling hebben de kinderen veel strijd met elkaar. Zara heeft moeite met grenzen aangeven naar de kinderen.

Marian komt een keer per week een paar uur over de vloer en dat geeft veel rust.

Moeder Zara: “Ik zag er de afgelopen tijd tegenop als de kinderen uit school kwamen. Of er was ruzie onderling, of ze zaten steeds achter de teevee of op de laptop. Ik had er gewoon geen grip meer op. Maar met Marian erbij hebben we het  nu weer goed met elkaar.  Het eerste uurtje komt Marian, als de kinderen nog niet uit school zijn. We praten wat met elkaar over de opvoeding en wat ik heb meegemaakt met de kinderen. Marian geeft mij steun en begrip. Maar we kunnen samen ook ontzettend lachen! Als de kinderen uit school komen, kletsen we met elkaar of spelen we samen met Marian een spelletje. Ook praat Marian  met de kinderen. Vooral met Sana, die echt in de puberteit zit. Ik  merk dat Sana zich serieus genomen voelt door Marian en daar leer ik van. Natuurlijk weet ik dat ik het uiteindelijk zelf moet doen en dat Marian over een tijdje  weer weg gaat. Daar ben ik op voorbereid. Maar nu is Marian  voor ons echt een steun en toeverlaat.”

Marian: “Als vrijwilliger groei je met een gezin mee. Als je eenmaal geaccepteerd bent, word je omarmd met alles erop en eraan. Samen met het gezin probeer ik de onderlinge sfeer weer goed te krijgen. Dat gaat niet vanzelf, maar steeds weer ben ik verrast over wat mogelijk is. Ik ben zo trots op wat Zara en de kinderen de afgelopen tijd allemaal met elkaar hebben weten te bereiken, dat geeft mij echt voldoening.”

 

Werken voor Home-Start is verrijkend. Je komt in contact met bijzondere mensen, andere gewoonten en culturen. Door Home-Start word je bovendien goed begeleid. Voordat je als vrijwilliger aan de slag gaat, krijg je eerst een gedegen training, zodat je gezinnen goed voorbereid kunt ondersteunen. Je ontvangt professionele begeleiding van de coördinator die bovendien regelmatig interessante themabijeenkomsten organiseert, waardoor je steeds verder kunt groeien in je werk. Tijdens de terugkombijeenkomsten wissel je ervaringen uit met de andere vrijwilligers. Zo kun je van elkaar leren.

Ben je je zelf ouder- en/ of heb je ervaring met opvoeden van kinderen en spreekt Home-Start je aan? Humanitas Noord-Kennemerland is voor Home-Start op zoek naar vrijwilligers m/v voor de locaties Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Heiloo, Uitgeest en Castricum.

De  vrijwilligerstraining  van 6 bijeenkomsten gaat van start in maart/april op de woensdagochtenden op het kantoor van Humanitas in Alkmaar. Voor informatie: neem contact op met kantoor van Humanitas: 072- 540 1800  of kijk op www.home-start.nl