Doe- en praatgroep voor kinderen van ouders met een psychisch en/ of verslavingsprobleem

Aantal keer bekeken 839 Geplaatst: dinsdag, 11 oktober 2016

Doe-

In 2017 start er op verschillende data in Alkmaar weer een ondersteuningsgroepen (8-12 jaar, 12-16 jaar en 17+) voor kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen (KOPP/KVO).

Als een ouder een psychisch en/of verslavingsprobleem heeft, dan worden kinderen en jongeren thuis vaak met stressvolle situaties geconfronteerd. Om deze kinderen en jongeren verder op weg te helpen bieden Triversum, Brijder en GGZ NHN de KOPP/KVO groepen. Belangrijke ingrediënten van de doe-praatgroepen zijn het bieden van onderlinge herkenning, het wegnemen van irreële gedachten en het onschuldigen van zowel kind als ouder. Dit doen zij door inzicht te verschaffen in emoties die de kinderen en jongeren hebben, handvatten mee te geven hoe ze hiermee om kunnen gaan, de weerbaarheid te versterken en hun kennis te vergroten in de problematiek van de ouder(s).

Daarnaast merken kinderen en jongeren dat zij niet de enige zijn, kunnen zij hun verhaal kwijt en kennismaken met kinderen en jongeren met soortgelijke ervaringen. Er wordt gepraat, geluisterd en er worden (creatieve) opdrachten uitgevoerd.

Waar? Keesboekestraat 20 1817 EZ Alkmaar
 
Wanneer?  Het zijn acht bijeenkomsten. Er zijn KOPP/KVO groepen voor drie verschillende leeftijdscatergorieen die starten op zeer regelmatige basis.

Voor meer informatie en aanmelding: Petra Poland 06-23116109 of ppoland@triversum.nl

Deelname is gratis