Cursus voor broertjes en zusjes van kinderen met een beperking

Aantal keer bekeken 28 Geplaatst: dinsdag, 29 januari 2019

Cursus
De cursus broertjes en zusjes (7 t/m 12 jaar) is bedoeld voor de broertjes en zusjes van kinderen met een beperking.

De cursus is bedoeld voor broertjes en zusjes (van 7 tot 12 jaar) van kinderen met een beperking. Beperkingen kunnen heel uiteenlopend zijn. Er kan sprake zijn van een ernstige en/of langdurige ziek kind, een kind met een vorm van autisme, ADHD, een ontwikkelingsachterstand, een lichamelijke of verstandelijke beperking etc.

Op een speelse manier komen er tijdens de cursus verschillende thema’s aan bod en worden ervaringen gedeeld. Want wat is dat nu 'een handicap'? En hoe is het om een broertje of zusje te hebben met een beperking? En waarom krijgt mijn broertje of zusje soms meer aandacht dan ik? Onbegrip tussen het kind zonder en het kind met een beperking, speelt vaak een rol. Ook kunnen kinderen zichzelf wegcijferen. In deze cursus staan zij centraal. Doordat alle kinderen een bijzondere broer of zus hebben is er ruimte om op een veilige, begripvolle plek ervaringen te delen.

Tijdens een ouderbijeenkomst gaan we in op de invloed van een kind met een beperking op de rest van het gezin. Er zullen deze avond sprekers aanwezig zijn, die vanuit eigen ervaring hun verhaal zullen doen.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten voor de kinderen en één ouderbijeenkomst. De cursus is toegankelijk voor kinderen uit Alkmaar, Langedijk en de BUCH.

De bijeenkomsten vinden plaats op woensdag 6, 13 , 20 en 27 maart van 15.00 tot 16.30 uur op de Muiderwaard 432 in Alkmaar. De ouderbijeenkomst wordt gehouden op woensdag 3 april vanaf 19.30 uur. Aanmelden kan tot 18 februari bij Michelle Beljon via m.beljon@meewering.nl of Kimberley Scholten via k.scholten@meewering.nl of via T 06 53 24 40 73. De kosten bedragen  € 15,-. Meer informatie over de cursus is te vinden op https://www.meewering.nl/cursussen/cursus-voor-broertjes-en-zusjes/broertjes-en-zusjes/