Nieuws

Alle nieuwsitems

Cursus voor broertjes en zusjes (van 7 tot 12 jaar) van kinderen met een beperking

06-09-18

De cursus is bedoeld voor broertjes en zusjes (van 7 tot 12 jaar) van kinderen met een beperking. Aangeboden door Mee & de Wering.

BoekStartapp

26-06-18

Tip van de Week: De Boekstartapp. Ideaal voor een voorlees momentje met de kleine.

Webinar: Uw kind en Uitgaansdrugs

14-06-18

Op woensdag 26 september september om 20:00 geeft de Brijder stichting een webinar over "Uw kind en Uitgaansdrugs."

Spelinloop thema bijeenkomst zomer

07-06-18

Consultatiebureauverpleegkundige Marleen Poot komt mettips en adviezen over van alles wat in de zomer speelt met kleine kinderen.

CJG nieuwsbrief

04-06-18

Voor de mensen die graag up to date blijven met alle cursussen en andere infromatie op het gebied van jeugd.

Spel aan huis

16-05-18

Spel aan huis is voor kinderen van van 1  tot  6 jaar, hun broertjes/zusjes onder de 12 jaar en hun ouders. Het is een preventief, flexibel, vraaggericht en laagdrempelig home-based programma om ouders en kinderen te ondersteunen in de spelontwikkeling en kennis over spel in het gezin te uit te breiden.

Tjekkin

25-04-17

Denk mee over verbetering jeugdhulp ​Regio Alkmaar heeft een digitaal 'co-creatie' platform, waarop ​professionals, jongeren, ouders​, cliëntenraadsleden ​en ambtenaren ​kunnen samenwerken ​om de jeugdhulp beter te maken. Het idee achter ​dit platform ('​Tjekkin​') is dat de gemeenten beter beleid kunnen maken als zij daarbij de vakkennis van professionals, de praktijkervaringen van jongeren en ouders en de ideeën van cliëntenraadsleden betrekken. Heb je een idee? Lanceer het​ op www.tjekkin.nl​. Of check in op een 'vlucht' en zet je kennis, creativiteit en ervaring in om samen ​resultaten te boeken. Tjekkin is een initiatief van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest.

HOME START vrijwilligers gezocht!

15-02-17

Ben je je zelf ouder- en/ of heb je ervaring met opvoeden van kinderen en spreekt Home-Start je aan? Humanitas Noord-Kennemerland is voor Home-Start op zoek naar vrijwilligers m/v voor de locaties Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Heiloo, Uitgeest en Castricum.

Nieuws dat wij moeten delen?

27-01-17

Heeft u nieuws dat wij moeten delen?

Doe- en praatgroep voor kinderen van ouders met een psychisch en/ of verslavingsprobleem

11-10-16

In 2017 start er op verschillende data in Alkmaar weer een ondersteuningsgroepen (8-12 jaar, 12-16 jaar en 17+) voor kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen (KOPP/KVO).

Leren in de Bieb

20-04-16

Beter leren lezen of schrijven? leren werken met een computer? Beter Nederlands spreken? Bibliotheek Langedijk helpt! Lees verder.

Wegwijs bij scheiden-spreekuur in het CJG Langedijk

02-12-15

Elke woensdagochtend inloopspreekuur van 09.00 - 10.00 uur.

Woensdagochtendcafé

18-11-15

Koffieochtend voor moeders in Langedijk.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Langedijk is een koffieochtend gestart in samenwerking met Home-Start, speciaal voor moeders uit Langedijk.

Eerste hulp bij opvoeden

09-10-15

Soms gaat het opvoeden niet zo lekker. Gelukkig is er iets tussen doormodderen en jeugdzorg. Een belangstellende vrijwilliger vol praktische tips.

Ontdek hoe positief opvoeden werkt!

05-10-15

In het kader van de Week van de opvoeding komt er een speciale editie van de Positief Opvoeden Tipkrant uit: ‘Geef me de vijf’. De krant geeft ouders informatie over hoe Positief Opvoeden werkt en besteedt aandacht aan de vijf basisprincipes van Positief Opvoeden.

Een kijkje bij de GGD

18-08-15

De GGD biedt preventieve zorg en volgt de ontwikkeling van uw kind van baby tot jongvolwassene via vastgestelde contactmomenten.